Intervju s Andreom vidas

Katarina Luketina

Kroz kratki intervju s našom Andreom, saznati ćete više o važnosti “core-a”, energetskim centrima, te zašto je najbolji čvrst a mekan trbuh.

1. Na fizičkoj razini: na koji način je i koliko ‘core’ bitan za našu posturu posebno zdravlje (donjih) leđa?

Core je jako bitan na fizičkoj razini. Prva uloga koju radi je održava tlak u trbuhu i drži unutarnje organe na mjestu. Nadalje je zaslužan za pravilnu posturu i ravnotežu u opterećenju između prednjeg i stražnjeg dijela tijela. Ukratko rad na “six pack-u” olakšava bol u donjim leđima… Na energetskoj razini u ovom su području 2 energetska centra: 2. i 3.

2. Na energetskoj (i fizičkoj) razini kako je core bitan za naše samopouzdanje posebice u odnosu na recimo ramena i/ili gornja leđa?

Energetski gledano core je centar samopouzdanja, stabilnosti i povjerenja u život te je to ujedno centar seksualne energije, najjače energije koja može stvoriti novi život. U 3. energetskom centru je snaga volje te centar kroz koji komuniciramo s tuđim energijama.

S obzirom na protok energija kroz trbuh smo samopouzdani, otvoreni, uspravljeni no dok nema protoka štitimo svoj centar tako što se sagibamo, grbimo i na taj način opterećujemo ramena i/ili gornja leđa.

Samopouzdana osoba šeta uspravljeno, spremna na životne izazove, dok je osoba lošeg pouzdanja jednostavno sramna, skupljena i opterećuje posturu. Razmislite samo kad vam je dobar dan kako se držite ili kao kad vam je loš dan.

3. Koje je tvoje osobno iskustvo u radu s corom bilo prijelomno tako da ti je core kako si sama jednom rekla postao omiljena tema kojom se baviš?

Moja priča je započela s išijasom i boli u donjim leđima te sam počela intenzivno raditi na dubokim trbušnim junacima, kao i cijelom CORE-u. Bol je nestala a core je postao sastavni dio mojih satova, smatram da snage nikad dosta. Uz to obožavam masirati trbuh i da mi se masira, osjećaj je neprocjenjiv i nekako se spajamo sami sa sobom kroz dodir kroz trbuh

Čvrst a mekan trbuh je najbolji!

Andrea Vidas